Vliv druhu vlastnictví bytové jednotky na obvyklou cenu v Třinci - Karch, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2017)
Nemovitost, byt, jednotka, vlastnictví, druţstvo, nabídka, poptávka, cena, hodnota, obvyklá cena, ocenění podle cenového předpisu, metoda přímého porovnání, výnosová metoda, realitní trh

A real property, an apartment, an accommodation unit, an ownership, cooperative housing, supply, demand, a price, a worth, a current price, a valuation using price provision, method of a direct comparison, yield method, real estate market
The Influence of the Type of Ownership of a Dwelling Unit on the Usual Price in Trinec
Keywords: Tato diplomová práce se zaměřuje na trh s byty v Třinci; který je specifický díky poměrně hojnému zastoupení bytů v druţstevním vlastnictví. Konkrétně zkoumá současnou nabídku; poptávku a vývoj cen bytů. Hlavním úkolem této práce je zjištění dopadu druhu vlastnictví bytové jednotky na její hodnotu. Mimo jiné budou v této práci aplikovány různé metody ocenění vybraných bytů; a ty budou v závěrečné části posouzeny z pohledu vhodnosti jejich pouţití.; This diploma thesis is focused on apartment market in Třinec; which is specific; because of copious representation of apartments in cooperative ownership. Concretely the thesis research current supply; demand and development of apartment prices. The main assignment of this thesis is finding out result how can be affected the value of apartment according to type ownership of the apartment. Furthermore; in this diploma thesis there are made various methods of valuation to selected apartments. In the final part; there is evaluation of appropriateness using these methods.