Vyhledávání duplicitních fotografií - Sklenář, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem, implementací a otestováním aplikace, která slouží k vyhledání duplikací ve fotografiích podle Exif metadat. Aplikace dále umožňuje zobrazení náhledu fotografie, včetně Exif metadat fotografie. Seskupení duplikací, následný výběr nejlepší fotografie pro ponechání podle parametru nastaveného uživatelem, manuální úpravu této volby a vymazání ostatních. Dále je možné filtrování fotografií a export vybraných fotografií do ZIP archivu.

This bachelor thesis is about the analysis, design, implementation and testing of an application which is used to find duplicates in photographs according to its Exif metadata. The application also enables preview of photos, including Exif metadata. Additionally it is possible to filter photos, group duplicities with the original photo, and select the best photos to keep it in accordance with a user-defined parameter, then manually adjust this option, and deleting others. It is also a possible to export selected photos to a ZIP archive.
Search for Duplicities of Photos
Keywords: Digitální fotografie; Metadata; Exif; IPTC; Duplicita; Python3; pyQT5; cx_Freeze; export; Kvalita fotografie; ZIP; Digital photo; Metadata; Exif; IPTC; Duplicate; Python3; pyQT5; cx_Freeze; export; Photo quality; ZIP