Adaptivní potlačení šumu v řeči - Vomáčka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tento semestrální projekt se zabývá metodami adaptivního potlačení šumu ve zvukových nahrávkách, především řečových signálů. Práce se zabývá návrhem vhodného systému pro efektivní odstranění šumu ze zvukové nahrávky. V teoretické části jsou rozebrány základy adaptivních filtrů a metody potlačování šumů ve zvukových nahrávkách. V praktické části je uveden návrh a simulace systému pro adaptivní potlačení šumu v řeči.

This semestral project deal with methods adaptive noise rejection in acoustic recordings, above all speech signals. Work deal with proposal of suitable system for effective remove noise from acoustic recordings. In theoretic parts are out of print principles of adaptive filters and method of repression noise in acoustic recordings. In practical parts come out proposal and system simulation for adaptive noise rejection in speech.
Adaptive Noise Cancellation in Speech Application
Keywords: adaptivní filtr; LMS algoritmus; potlačení šumu; adaptive filter; LMS algorythm; noise rejection