Využití paralelizovaných výpočtů v prostředí MATLAB ve zpracování obrazu - Prišť, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá využitím paralelizovatelných výpočtů pro zpracování obrazu v MATLABu pomocí dostupných paralelních knihoven a funkcí. Teoretická část roze- bírá odlišnosti paralelního programování oproti běžnému sekvenčnímu přístupu, různé druhy paralelizace a nutnosti změny komunikace v paralelních systémech. Následně jsou tyto poznatky použity pro tvorbu paralelních funkcí, jejichž výkon je poté srovnáván s ekvivalentními sekvenčními funkcemi.

This thesis examines the use of parallel MATLAB programing for image processing using available libraries and functions. The theoretical part compares the differences between the parallel and the usual sequential approach, different kinds of parallelization, the need for change of communication in parallel systems. This is later used for implementing parallel functions and comparing their effectivity to their sequential counterparts.
Usage of parallel computing in MATLAB for image processing
Keywords: paralelizace; MATLAB; zpracování obrazu; parallelization; MATLAB; image processing