Výuková deska pro procesory STM - Očenášek, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato práce se zabývá návrhem výukové desky pro mikrokontrolery STM32. Tato výuková deska obsahuje základní typy periferií jako OLED displej, EEPROM paměť, LED diody, nebo sedmi segmentové displeje. Teoretická část je zaměřená na popis procesoru STM32F303 a vývojové desky Nucleo-64, na které je tento procesor osazen, popisuje pak zejména jeho vlastnosti. Mimo procesor STM32F303 jsou pak v teoretické části blíže popsány jednotlivé periferie výukové desky. Praktická část se zabývá návrhem blokového schématu, schématu a návrhem desky plošných spojů.

This work deals with design of educational board for STM32 microcontrollers. This educational board contains basic types of peripherals such as OLED display, EEPROM, LED or seven segment displays. The theoretical part focuses on the description of the STM32F303 processor and the Nucleo-64 development board on which the processor is installed. It describes in particular its properties. In the theoretical part, besides the STM32F303 processor, the individual parts of the educational board are described. The practical part deals with the design of the block diagram, the scheme and the design of the printed circuit board.
Educational board for STM processors
Keywords: Mikrokontroler; STM32F303; ESP8266; výuková deska; Nucleo-64; PWM; EEPROM; periferie; sběrnice.; Microcontroller; STM32F303; ESP8266; educational board; Nucleo-64; PWM; EEPROM; periphery; bus