Rodinný dům, Bystřice pod Hostýnem - Šindelková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu na konkrétním pozemku v obci Bystřice pod Hostýnem. Cílem je vytvořit dispozičně logicky provázaný celek, který bude vyhovovat požadavkům moderní čtyř až pětičlenné rodiny a bude svým vzhledem zapadat do stávající zástavby. Dům je navržen jako dvoupodlažní, nepodsklepený, se sedlovou střechou. Garáž pro jeden osobní automobil je konstrukčně i provozně spojená s obytnou částí. Obvodové zdivo je ze systému SENDWIX, který je tvořen vápenopískovými cihlami zateplenými minerální izolací z kamenné vlny. Orientace domu ke světovým stranám je zvolena podle požadavků na oslunění a tepelnou pohodu jednotlivých pokojů. Z jižní strany k domu přiléhá rozlehlá zahrada, na kterou je vstup přes terasu z obývacího pokoje.

This bachelor’s thesis deals with a design of a detached house in a particular area in the village Bystrice pod Hostynem. The aim is to create dispositionally logically linked com-plex that will suit the requirements of a modern four or five-member family and will fit into the current development with its own look. The house is designed as a two storey, no basement and with a gabled roof. The garage for one car is structurally and functionally joined with a living area. Peripheral walls are from the SENDWIX system, which is made up of the sand-lime bricks warmed with mineral insulation of rock wool. The orientation of this house to the cardinal points is chosen according to the requirements of sunlight and the thermal comfort of separate rooms. On the south side of the house is a spacious garden which is accessible through the terrace from the living room.
Detached house, Bystrice pod Hostynem
Keywords: rodinný dům; garáž; podlaží; sedlová střecha; krov; stěna; nosník; balkon; terasa; vápeno-písková cihla; kamenná vlna; zateplení; schodiště; projekt; detached house; garage; stage; gabled roof; roof; wall; console; balcony; terrace; sand-lime brick; rock wool; insulation; staircase; project