Hodnocení paropropustnosti materiálů - Zemánek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tématem této práce je seznámení se s odbornou terminologií a fyzikálními zákonitostmi paropropustnosti materiálů v různých průmyslových odvětvích. Jsou zde popsány základní vlastnosti propustnosti vodních par a jejich význam. Dále jsou zmíněny možnosti měření paropropustnosti v jednotlivých oblastech využití. Praktická část zahrnuje měření a vyhodnocení propustnosti vodních par na vybraných vzorcích.

The theme of this work is the knowledge of technical terminology and the laws of physics permeability materials in various industries. There are described basic properties of water vapor permeability and their meaning. This work refers to the possibility of measuring permeability in different application areas. The practical part involves the measurement and evaluation of water vapor transmission on selected samples.
Evaluation of water vapour permeability
Keywords: paropropustnost; difúze; RADWAG MAX; výparný odpor; water vapor permeability; diffusion; RADWAG MAX; evaporative resistence