Bytový dům - Dobiáš, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem této bakalářské práce je návrh novostavby bytového domu v Uherském Brodě. Bytový dům je řešený jako samostatně stojící, částečně podsklepený se čtyřmi nadzemními podlažími, které jsou propojena dvouramenným schodištěm a výtahem. Půdorys domu je obdélníkový. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje, sušárna a technická místnost. Bytový dům má navržen celkem 10 bytových jednotek. V prvním nadzemním podlaží a ve čtvrtém nadzemním podlaží se nachází dva byty. Ve druhém nadzemním podlaží a třetím nadzemním podlaží se nachází tři byty. Před budovou je navrženo parkoviště. Konstrukční systém objektu je stěnový z keramických tvárnic Heluz. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny nosníky POT a vložkami Heluz Miako. Objekt je založen na základových pasech a zastřešen jednoplášťovou plochou střechou.

The subject of the bachelor´s thesis is the design of apartment building in Uherský Brod. The block of flats is design as a detached structure, with a partial basement and four floors, which are connected by a two-armed staircase and ane levator. The floor plan of the house is rectangular. In the basement, there are a cellars, a drying room and a technical room. The block of flats has a total of 10 residential units. On the first floor and on the fourth floor there are two apartments. On the second floor and on the third floor there are three apartments. In front of the building there is a parking. The construction system of the building is a wall made of Heluz ceramic blocks. The horizontal supporting structures are include POT beams and Heluz Miako inserts. The building is based on foundation strips and covered with a single-layer flat roof.
The Block of Flats
Keywords: Bytový dům; novostavba; částečně podsklepený; zděné konstrukce; plochá jednoplášťová střecha; základové pasy; bakalářská práce; The block of flats; new building; partially basement; masonry construction; flat single-layer roof; foundation strips; bachelor´s thesis