Čerpání pivovarského mláta - Hrubý, Jaromír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá čerpáním pivovarského mláta. Krátce nás seznamuje s problematikou hydraulické dopravy sedimentujících a nesedimentujících směsí, s čerpadly, s návrhem potrubních tras a s technologií určenou pro konkrétní případ. Po těchto kapitolách následují výpočty částí technologie čerpání pivovarského mláta.

This master´s thesis deals with the utilization of spent grains. It briefly introduces the issue of hydraulic transport settling and non-settling mixtures, pumps, piping design and technology designed for a particular case. After these chapters, the calculations of parts of the technology utilization spent grains follow.
Spent Grain Pumping
Keywords: čerpání pivovarské mláto hydraulická doprava čerpadla potrubní trasa; drawing spent grains hydraulic transportation pumps pipeline route