Obrábění titanových slitin - Horáček, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato práce je zaměřena na titan a jeho slitiny, z hlediska vlastností, použití. Dále je probírána problematika obrobitelnosti, řezných nástrojů, kvality obrobeného povrchu a metody obrábění. V praktické části bylo za úkol vyřezat závity za použití závitníku do slitiny titanu Ti6Al4V, poté porovnání průběhu krouticích momentů a kvality povrchu závitu za použití dvou řezných olejů.

This thesis is focused on titanium and its alloys, in terms of properties and uses. The problems of machinability, cutting tools, quality of machined surfaces and machining method are discussed. Threads in titanium alloys Ti-6AI-4V were cut in the practical part. The intention was to compare torque moments and surface quality of threads by using two cutting oils.
Machining of titanium alloys
Keywords: titan; slitiny titanu; obrábění; obrobitelnost; závit; titan; titanium alloys; machining; machinability; thread