Generátor kybernetických útoků - Gajdušek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Cílem této práce je rozšíření softwarového generátoru útoků o nové typy útoků, především o útoky na aplikační vrstvě. Práce obsahuje popis, dělení útoků obecně a konkrétněji se zaobírá útoky implementovanými. Další částí práce je popis rozřiřované aplikace, její struktura a způsob rozšíření. Poslední část se zabývá otestováním implementovaných útoků.

This work deals with the enhancement of software which generates cyberattacks. These enhancements are focused on application layer of ISO/OSI model. The firsh part of the work contains general description of cyberattacks. Concrete attacks which this work is dealing with are described more concretely. Next part deals with describing generator software and its enhancement. The last part is describing testing of newly implemented cyberattacks.
Cyberattack generator
Keywords: NTP; SSDP; SNMP; dosgen; útok; trafgen; netsniff-ng; ICMP; DoS; DDoS; Linux; kybernetický útok; NTP; SSDP; SNMP; dosgen; attack; trafgen; netsniff-ng; ICMP; DoS; DDoS; Linux; cyber attack