Galerie architektury - Vlach, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Projekt bakalářské práce řeší návrh Galerie architektury v městské části Brno – Černá pole. Hlavním tématem je rozšíření veřejného prostoru ulice a vznik křižovatky pěších cest vytvořením nové spojnice ulic Drobného a Čenopolní. Smyslem projektu je kulturní a architektonické oživení okolí Čenopolní ulice. Objekt samotný se nachází mezi stávající vilovou zástavbou ze třicátých let. Právě meziválečnou modernou je tvarové řešení inspirováno. Navržená galerie se z prostoru ulice jeví jako dvojce samostatných objektů, mezi nimiž se na snížené platformě nachází terasa s výhledem na Brno. Stavba obsahuje galerii s prostorem pro pořádání konferencí a workshopů a prostor dotváří malá kavárna.

Bachelor's thesis project proposal addresses Gallery of Architecture in Brno – Cerna pole. The main theme is the expansion of public street space and the formation of new of pedestrian path by creating a new connection between Drobného and Čenopolní street. The purpose of the project is the cultural and architectural revival around Čenopolní street. The building itself is located inside the existing residential villa area of the thirties. Tthe shape is inspired by pre WWII modernism . The proposed gallery space of the street seems from street level like couple of separate buildings, with interconecting lower platform with a terrace and beautiful a view of Brno. The building contains a gallery with space for conferences and workshops, and a small cafe.
Architectural gallery
Keywords: Černopolní ulice; Galerie; Architektura; Kavárna; Tugendhat; Výstava; Moderna; Drobného; Spojení; Veřejný prostor; Zahrada; Cernopolni street; Drobného street; Gallery; Architecture; Cafe; Tugendhat; Exhibition; Modernism; Connection; Public space; Garden