Návrh malé vodní nádrže v malém povodí - Rumanová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce má za cíl návrh malé vodní nádrže. Jedná se o suchý poldr umístěný nad zastavěnou částí obce. Hlavní funkcí je protipovodňová ochrana. Digitální model terénu je vytvořen v programu BENTLEY MicroStation V8i – Power Civil. Pro tvorbu DMT jsou použity zaměřené body v datovém souboru. Úpravy jsou dále provedeny v AutoCADu. Jednotlivé hydrotechnické výpočty vytvořeny v programu Microsoft Excel. Pro posouzení transformace povodňové vlny je použit program HEC-HMS a pro simulaci odtoku vody bezpečnostním přelivem program HEC-RAS.

Master's thesis aims to design a small water reservoir. It is the dry water reservoir which is situated above a built-up area. The main function of this reservoir is a flood protection. Digital terrain model is created in a program BENTLEY MicroStation V8i – Power Civil. Focusing points in a data file are used in a process of creating of the DTM. Adjustments are done in AutoCAD. Particular hydro-technical calculations are calculated in a program Microsoft Excel. A program HEC-HMS is used for an assessment of a flood wave transformation and a program HEC-RAS is used for a water runoff simulation via emergency spillway.
Design of the multipurpose small water reservoir
Keywords: Malá vodní nádrž; homogenní hráz; výpustný objekt; dlužová stěna; spodní výpust; bezpečnostní přeliv; skluz; povodeň; průtok; koryto.; A small water reservoir; homogenous dam; discharge strukturu; sluice planks; bottom outlet; emergency spillway; down chutes; flood; flow; channel.