Softwarová podpora analýzy rizik - Psota, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá teoretickým popisem možností řízení rizik především v oblasti informačních technologií a popisuje metody sloužící k analýze rizik. Rozebrané metody jsou analýza stromu událostí, analýza stromu poruch, FMEA, HAZOP a Markovova analýza. Praktická část práce zahrnuje návrh a implementaci aplikace, která vizualizuje rozhodovací stromy a určuje pravděpodobnosti jednotlivých prvků.

This thesis focuses on the theoretical description of risk management options related to information technologies and describes methods used to risk analysis. Described methods are fault tree analysis, event tree analysis, FMEA, HAZOP and Markovov analysis. Practical part includes proposal and implementation of program that visualizes decision trees and determines probability of each tree item.
Software Support for Risk Analysis
Keywords: Riziko; riziková analýza; management rizik; strom poruch; stromu událostí; FMEA; HAZOP; Markovova analýza; vizualizace.; Risk; risk analysis; risk management; fault tree; event tree; FMEA; HAZOP; Markovov analysis; visualization.