Transformace Windows PE do grafu toku řízení - Jirák, Ota (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce pojednává o formátu spustitelných souborů EXE. Soustředí se na části potřebné při reverzním inženýrství. Dále se zabývá jazykem symbolických instrukcí, jeho reprezentací v binárních souborech a získání textového popisu instrukcí disasemblerem. Následuje popis převodu na graf toku řízení, detekce základních struktur (větvení a cykly) vyšších programovacích jazyků.

This thesis is interested in format of executable files EXE. It is focused on parts relevant for reverse engineering. It is interested in assembler, binary representation of instruction and disassembling. Follow I introduce converting from executables to control flow graph, basic structures (branches, cycles) detection.
Windows PE Transformation into Control Flow Graph
Keywords: EXE; PE; COFF; formát programu; formát instrukcí asembleru; asembler; disasembler; graf toku řízení; analýza grafu; EXE; PE; COFF; format of programs; format of assembler instructions; assembler; disassembler; control flow graph; graph analyzing