Tvorba zvuku pro 360 stupňová videa - Pilát, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Hlavnou témou bakalárskej práce je tvorba zvuku pre 360° videá. Práca rozoberá oblasť priestorového zvuku a zameriava sa hlavne na kompletný postup pri tvorbe od nahrávania cez mix, master až po zdieľanie. Ďalej je v práci navrhnutá scéna, prevedené kompletné snímanie a spracovanie, popísaný podrobný postup a vytvorené vzorové úlohy pre ďalšie využitie.

The main theme of this work is the creation of sound for 360 ° videos. The work discusses the area of spatial sound and focuses mainly on the whole process of creating from recording through mix, master to sharing. Furthermore, the scene is designed, a complete recording and processing is performed, a detailed procedure is described and sample tasks are created for further use.
Sound Design for 360-Degree Videos
Keywords: Priestorový zvuk; ambisonia; nahrávanie; mix; master; 360°video; Spatial sound; ambisonics; recording; mix; master; 360°video