Determinanty digitální budoucnosti Katalánska v rámci Španělského království - Požgayová, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práca sa zaoberá analýzou aktuálne dosiahnutej úrovne digitálnej transformácie podnikov z dvoch oblastí: Katalánska a Španielska. Aby bolo možné porovnať údaje získané rovnakým spôsobom, bol navrhnutý koncept jednoduchého digitálneho indexu. Ten bol vypočítaný pre vybranú vzorku spoločností z oboch území a následne boli ďalej analyzované jednotlivé determinanty indexu.

This thesis is looking at analysis of current level of digital transformation in companies from two geographical areas: Catalunya and the rest of Spain. In order to compare data obtained in same way, a concept of simple digital index needed to be designed. This index was calculated and used on companies from both geographical areas, followed by further analysis of individual index determinants.
Catalonia’s digital future determinants within Spain
Keywords: digitálna transformácia; determinanty digitalizácie; Španielsko; Katalánsko; komparácia; digital transformation; determinants for the adoption of digitalization; Spain; Catalonia; comparation