Dopady digitalizace na udržitelnost organizace - Klementová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá souvislostmi mezi digitalizací a udržitelnosti společnosti. Soustředí se na zlepšení finanční stability a snížení uhlíkové stopy za pomoci vstupu do digitálního světa. Pokouší se navrhnout plán pro vybranou společnost, jak dojít k nastaveným cílům. Na základě podrobné kalkulace jsou vyvozeny důsledky digitalizace na udržitelnost společnosti.

This bachelor's thesis deals with the connections between digitization and the sustainability of bussiness. It focuses on improving financial stability and reducing the carbon footprint by entering the digital world. It tries to design a plan for the selected company to reach the set goals. Based on a detailed calculation, the consequences of digitization on the sustainability of the company are deduced.
Impacts of Digitization on Organisational Sustainability
Keywords: Digitalizace; udržitelnost; kalkulace; CO2; finanční analýza; environmentální dopady; doprava; Digitization; sustainability; costing; CO2; financial analysis; environmental impact; transport