Financování podnikatelských aktivit - Špaček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výběr optimálního financování dlouhodobého hmotného majetku. V teoretické části jsou popsány možnosti financování a analýzy použité k hodnocení současného stavu vybrané společnosti. V části praktické jsou provedeny jednotlivé analýzy, které slouží jako podklad pro závěrečnou část, kde bude vybrán nejvhodnější způsob.

This bachelor thesis is focused on the selection of optimal financing of long-term fixed assets. The theoretical part describes the options of financing and analysis used to evaluate the actual situation of the selected company in the practical part are individual analyzes, which are performed and serve as a basis for the final part, where the most suitable method will be selected.
Financing of Business Activities
Keywords: Financování; dlouhodobý hmotný majetek; analýza prostředí; finanční analýza; podnikatelský úvěr; leasing; samofinancování; Financing; long-term assets; environmental analysis; financial analysis; business loan; leasing; self-financing