Komparace naměřených a modelovaných charakteristik teplotních čidel - Vitek, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cieľom tejto práce je zoznámiť sa s všetkými druhmi elektrických snímačov teploty, ich kategóriami, použitím a presnosťou. Súčasťou práce je aj funkčný simulátor pre elektrické kovové snímače teploty s meraním.

The aim of this work is to study all kinds of electrical temperature sensors, their categories, use and accuracy. I also made a functional simulator for metal electrical sensors with measurement.
Comparison of measured and simulated characteristics of temperature sensors
Keywords: snímač; odpor; napätie; termočlánok; teplota; Sensor resistance; voltage; thermocouple; temperature