Komparace rezidenčních segmentů v Pardubicích a Hradci Králové - Šeps, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2022)
Diplomová práce se zabývá globální analýzou a dále pak analýzou realitního trhu ve státech Evropské unie, České republice a zejména ve městech Hradec Králové a Pardubice. Cílem diplomové práce je sestavení globální analýzy rezidenčních segmentů mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, zejména vlivu územního plánování, socioekonomických faktorů a ekonomického porovnání.

The diploma thesis deals with global analysis and further analysis of the real estate market in the European Union, the Czech Republic and especially in the cities of Hradec Králové and Pardubice. The target of the thesis is to compile a global analysis of residential segments between Pardubice and Hradec Králové, especially the influence of spatial planning, socio-economic factors and economic comparison.
Comparison of Residential Segments in Pardubice and Hradec Králové
Keywords: Globální analýza; analýza trhu; rezidenční segmenty; bytové jednotky; Hradec Králové; Pardubice; porovnávací metoda; výnosová metoda; ceny obvyklá; tržní hodnota; ocenění nemovitosti.; Global analysis; market analysis; residential segments; housing units; Hradec Králové; Pardubice; comparison method; yield method; usual prices; market value; real estate valuation.