Simulační studie robotické linky pro obsluhu obráběcího stroje pro velkosériovou výrobu - Šváček, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato diplomová práce řeší návrh robotického pracoviště pro obsluhu CNC obráběcího stroje. Při obrábění je nečinný robot využit k odjehlení určených hran za pomocí pneumatických vřeten osazenými frézami. Práce obsahuje návrh koncových efektorů pro vykonání manipulačních a odjehlovacích operací. Dále návrh jednotlivých stanovišť a jejich rozložení v buňce. Řešena je i bezpečnost robotické buňky. Práce obsahuje nejen návrh, ale i ověření taktu robotu, který musí splnit obsluhu CNC stroje a odjehlení obrobků. Takt je zjištěn vytvořením simulačního modelu v programu Tecnomatix Process Simulate. Jako poslední je v práci řešeno technicko-ekonomické zhodnocení.

The thesis deals with design of robotic cell for operation with CNC machine. When CNC machine is machining, inactive robot is used for deburring specific edges on the workpiece with help of pneumatic spindles. Thesis include design of end-effectors for handling and deburring operations, design and placement of individual parts of robotic cell. Part of the thesis deals with safety of the cell. Next part of thesis is focus on finding out cycle time of the robot. Robot have to manage cooperate with CNC machine and deburr edges in time. Cycle time is find out at simulation study in software called Tecnomatix Process Simulate. On the end of thesis is technical-economics evaluation
A simulation study of a robotic cell for production machine operation for large-scale production
Keywords: návrh robotické buňky pro obsluhu CNC stroje; odjehlování součástí robotem; robotická simulace v Tecnomatix Process Simulate; design of robotic cell for operation with CNC machine; deburring workpieces with robot; robotic simulation in Tecnomatix Process Simulate