Optimalizace daně z příjmů fyzických osob - Mahdalová, Iveta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na zdaňování příjmů fyzické osoby a daňovou optimalizaci těchto příjmů. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy nezbytné k analytické a praktické části. V analytické části jsou popsány možnosti daňové optimalizace a dále je vypočtena současná daňová povinnost poplatníka. Na analytickou část navazuje část praktická. V té jsou vypočteny varianty daňové povinnosti poplatníka za užití různých prostředků daňové optimalizace. Součástí práce je i problematika sociálního a veřejného zdravotního pojištění.

The bachelor thesis is focused on the taxation of the income of a natural person and the tax optimization of this income. In the theoretical part of the thesis, the basic terms necessary for the analytical and practical part are defined. The analytical part describes the possibilities of tax optimization and further calculates the current tax liability of the taxpayer. The analytical part is followed by the practical part. In it, variants of the taxpayer's tax liability for the use of various means of tax optimization are calculated. The thesis also includes issues of social and public health insurance.
Personal Income Tax Optimization
Keywords: daň z příjmů fyzických osob; daňová povinnost; daňová optimalizace; sociální a zdravotní pojištění; personal income taxation; tax liability; tax optimization; social and health insurance premiums