Řídicí jednotka pro malé DC motory s univerzálním softwarovým rozhraním - Hlouš, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Práce se zabývá návrhem a realizací řídicí jednotky pro stejnosměrné komutátorové motory (DC motory). Vychází při tom z koncepce řídicích jednotek s univerzálním komunikačním rozhraním, které byla navržena pro zjednodušení připojování řídicích jednotek k nadřazeným řídicím systémům. Jednotka je realizována pro DC motory s napájecím napětím od 6 do 48 V a maximálním provozním proudem do 2.5 A. Pro realizaci je použit mikrořadič LPC2103 a výkonový obvod TLE6209. V práci jsou popsány jednotlivé vývojové etapy řídicí jednotky

The purpose of this thesis is to design and implementation of the control unit for DC motors. Design is based on the concept of universal communication interface, which has been designed for simplification of communication between individual control systems. Control unit has been realized for DC motors within supply voltage range from 6 to 48 V, and maximal continuous current 2,5 A. For realization, we have used microcontroller LPC2103, and full bridge driver TLE 6209. In the thesis, we have described particular developmental steps of the control unit.
Control units for small DC motors with universal software interface
Keywords: DC motor; řídící jednotka; LPC 2103; simulace; mikrořadič; DC motor; control units; PLC 2103; simulation; microcontroller