Technická zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou. - Šťastný, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Téma diplomové práce je zaměřené na technické zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou energie. Konkrétně se jedná o starší objekt ze 70. let minulého století sloužící pro sportovní a kulturní účely. K objektu je připojeno restaurační zařízení. Úvodní část je věnována technickému zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou energie, jaké jsou druhy, použití a vhodné zapojení do soustavy tak, aby byl provoz, co nejšetrnější. Druhá část řeší četnost fotovoltaických panelů v soustavě z hlediska ekonomické bilance. V poslední části je řešeno zapojení fotovoltaických panelů do soustavy.

Master´s thesis is focusing on zero energy building with technical equipment. The building was built in 70. decade of last century. It has been using for sport and cultular events until these days. Restaurant was connected to sport hall. First part is focusing on zero energy building and technical equipment, their using, combination and optimal connecting in systém. Second part solving how many fotovoltaic panels must be in the system to reching economic advantage. In third part is solving how to connecting fotovoltaic panels to the system.
Building services of near zero energy buildings
Keywords: Elektrické vytápění; sportovní hala; restaurační zařízení; elektrický kotel; zásobník vody; otopná soustava; ohřev vody; Electric heating; sport hall; restaurant; electric boiler; electric hot water accumulator; heating systém; water heating