Nástroj pro získání kontextuálních informací z otevřených zdrojů - Šťovíček, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací nástroje, který k zadanému vstupu (např. IP adresa nebo doménové jméno) dokáže vyhledat a prezentovat kontextuální informace z několika otevřených zdrojů typu Shodan nebo VirusTotal. Nástroj umožňuje přidávat další zdroje a je možné jej integrovat do dalších nástrojů pomocí vytvořených klientů nebo API. V teoretické části práce je definován termín indikátor kompromitace, popsány některé otevřené zdroje informací a srovnány obdobné nástroje, sloužící k agregaci těchto informací.

The thesis focuses on the design and implementation of a tool that can retrieve and present contextual information from several open sources such as Shodan or VirusTotal for a given input (e.g. IP address or domain name). The tool allows for the addition of other sources and can be integrated into other tools through the created clients or API. The theoretical part of the thesis defines the term indicator of compromise, describes some open sources of information and compares similar information aggregation tools.
A tool for obtaining contextual information from open sources
Keywords: IoC; Python; React; Shodan; Typescript; VirusTotal; IoC; Python; React; Shodan; Typescript; VirusTotal