Posouzení finanční výkonnosti společnosti pomocí analýzy časových řad - Kalousková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Diplomová práce se zabývá posouzením aktuální finanční situace společnosti BARVY A LAKY TELURIA, s. r. o. za pomoci analýzy časových řad. Teoretická část se zaměřuje na popis finančních ukazatelů, analýzy časových řad a následně i regresní a korelační analýzy. V praktické části jsou vybrané finanční ukazatele statisticky zanalyzovány. Na základě zvolených modelů je předpovězen budoucí vývoj ukazatelů na následující dva roky a následně jsou zjištěny závislosti mezi jednotlivými ukazateli. Na závěr jsou z důvodu zjištěných nedostatků doporučeny návrhy ke zlepšení stávající finanční situace společnosti.

The diploma thesis deals with an assessment of the topical financial situation of BARVY A LAKY TELURIA, s. r. o. using the time series analysis. The theoretical part focuses on the description of the financial indicators, analysis of the time series, and subsequently the regressive and correlative analysis. In the practical part, selected financial indicators are statistically analyzed. The future two-year development of indicators is predicted on the basis of the selected models; subsequently dependencies among the particular indicators are determined. In the conclusion, proposals to ameliorate the current financial situation of the company are recommended, which was carried out on the basis of the identified shortcomings.
Assessing of the Financial Situation of a Company Using Time Series Analysis
Keywords: Finanční analýza; regresní analýza; statistické metody; časové řady; predikce; korelační analýza; Financial analysis; regressive analysis; statistic methods; time series; prediction; correlation analysis