Rychlonabíječ olověných akumulátorů 12 V - Kopuletý, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá úpravou zapojení nabíječky olověných baterií. Změny jsou zejména provedeny na řídicí desce. V teoretické části je popsán princip nabíjení olověných baterií a popis základních typů měničů spínaných zdrojů. Dále je v práci je také uvedena dimenzace důležitých součástek v obvodu spolu s optimalizací spínací frekvence a parametrů vysokofrekvenčního transformátoru. V závěru práce je postup sestavení celé nabíječky.

This Master thesis deals with modification of lead battery charger connection. In particular, changes are made to the control board. The theoretical part describes the principle of charging lead batteries and the description of the basic types of switching power supplies. Furthermore, the dimensioning of important components in the circuit together with the optimization of the switching frequency and the parameters of the high-frequency transformer are also presented. At the end of the thesis is the procedure of assembling the whole charger.
Fast-charger for lead-acid batteries 12 V
Keywords: Nabíječka; olověný akumulátor; optimalizace impulsního transformátoru; dimenzace polovodičových součástek; Charger; lead-acid battery; impulse transformer optimization; dimensioning of semiconductor devices