RedirFS - aplikace na slučování adresářů - Holášek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Úkolem této práce je popis historie a způsobů slučování adresářů, vytvoření možného návrhu a implementace linuxového jaderného modulu, který bude slučovat obsah adresářů s použitím RedirFS frameworku. Práce bude popisovat a řešit problémy s tím spojené, jako jsou překryvy jmenných prostorů nebo změny ve sloučených adresářích.

Main purpose of this work is to explore history and methods of directory unions, to make a proposal of design and finally to implement Linux kernel module that merges content of directories using RedirFS framework. We will discuss and solve related problems like namespace overlapping or underlying directories changes.
RedirFS - Application on Directory Merging
Keywords: slučování adresářů; Virtual File System; jmenný prostor; Union Mounts; OverlayFS; RedirFS; jaderný modul; Linux; dentry; inode; inode lookup; file readdir; dentry cache; překryvný systém souborů; directory merging; Virtual File System; namespace; Union Mounts; OverlayFS; RedirFS; kernel; module; Linux; dentry; inode; inode lookup; file readdir; dentry cache; overlay filesystem