Standardní knihovny a preprocesor jazyka C pro WWW prohlížeč - Burda, Luděk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Tato technická zpráva popisuje návrh i implementaci preprocessoru pro jazyk C v jazyce javascript bez využití vzdáleného serveru pro zpracování zdrojového kódu. Dále se zabývá implementací podmnožiny funkcí ze standardních knihoven jazyka C v jazyce javascript a jejich paměťovou a časovou efektivitou. Také je implementován paměťový model jazyka C založený na datových typech jako nezbytný prvek pro funkčnost standardních knihoven.

This technical report describes design and implementation of a C preprocessor in javascript without using a remote server for processing of the source code. Further it deals with implementation of a subset of standard libraries functions of the C language in javascript and its memory and time efficiency. In addition, a type based C memory model is implemented as necessary component for the standard functions.
Standard C Language Preprocessor and Libraries for WWW Browser
Keywords: C preprocessor; C preprocessing; standardní knihovny C; offline překladač C prohlížeč; javascript; C preprocessor; C preprocessing; standard libraries C; offline compiler C web browser; javascript