Křižovatka ulic Na Střelnici a Lazecké v Olomouci - Reiter, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Styková křižovatka ulic Na Střelnici a Lazecké v Olomouci je rekonstruována na okružní křižovatku o čtyřech větvích. Cílem této rekonstrukce je zvýšení bezpečnosti provozu na křižovatce a dodržení architektonických zásad. Tato práce se zabývá vlastním návrhem okružní křižovatky, analyzováním problémů a vypracováním technické studie.

The intersection of the streets Na Střelnici and Lazecká in Olomouc is reconstructed as a roundabout with four branches. The aim of the renovation is to improve traffic safety at the intersection and respecting architectural principles. This project addresses the design of roundabout, analyzing problems and developed technical studies.
Intersection of Na Střelnici nad Lazecká Streets in Olomouc City
Keywords: Okružní křižovatka; styková křižovatka; střední dělící pás; přechod pro chodce; bezbariérový dopravní systém; Olomouc; Roundabout; intersection; central dividing strip; pedestrian crossing; barrier-free transport systém; Olomouc