Aplikace pro sledování dopravy - Tesař, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá detekcí a sledováním pohybujících se objektů ve videosekvenci. Cílem práce je návrh a implementace aplikace, která z videosekvence zachycující dopravní provoz získá statistická data o jednotlivých vozidlech, například odhadne rychlost vozidla a určí jeho jízdní pruh. Vytvořená aplikace používá metodu odečítání pozadí Mixture of Gaussians a umožňuje sledování více dopravních úseků současně nezávislými kamerami, výstupní údaje ukládá do databáze a uživateli umožňuje jejich zobrazení ve formě grafů skrze jednoduché webové rozhraní.

This thesis deals with detection and tracking of moving objects in video sequences. The aim of this work is design and implementation of an application, which uses video sequence capturing car traffic to acquire statistical data about each vehicle, such as its speed estimate and determination of its lane. The proposed application uses background subtraction method 'Mixture of Gaussians' and enables monitoring of multiple locations at the same time using independent cameras. The output data are saved into database and users are allowed to display statistics in graphs through a simple web interface.
Software for Traffic Monitoring
Keywords: sledování dopravy; dohledový systém; detekce pohybu; sledování objektů; metody odečítání pozadí; Mixture of Gaussians; ASP.NET; traffic monitoring; traffic surveillance; motion detection; object tracking; methods of background subtraction; Mixture of Gaussians; ASP.NET