Dálkově řízené pracoviště elektrochemických senzorů - Cieslar, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Předkádaná diplomová práce se zabývá řešením automatizovaného pracoviště pro měření s elektrochemickými senzory. Hlavním cílem práce je návrh a realizace zařízení pro voltametrická měření, které je primárně určeno pro měření s tlustovrstvými elektrochemickými senzory, které komunikuje s počítačem a které je možné ovládat v rámci sítí WAN, případně LAN. Práce popisuje postupy při návrhu, realizaci a optimalizaci zařízení. Dále popisuje vytvořené programové vybavení zařízení, ovladače pro obsužný počítač a realizovaný internetový uživatelský systém.

This master’s thesis deals with the design of automated workplase for measurement with electrochemical sensors. Design and realization of a device, which communicates with computer and which can be controlled via WAN or LAN nets, are the main aims of this work. This thesis describes the process of designing, realization and optimalization of designed preparation adjustment. It also describes created software of a device, driver for service PC and programme of a web client.
The remote control workplace of electrochemical sensors
Keywords: Internet; vzdálená správa; elektrochemické senzory; ATMega128; WAN; LAN; komunikace; Internet; remotely control; electrochemical sensors; ATMega128; WAN; LAN; communication