Nízkoenergetický rodinný dům v Dubném - Honner, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem mé bakalářské práce je návrh nízkoenergetického rodinného domu. Tato novostavba je navržena jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Objekt je téměř na rovinatém terénu na vybraném pozemku v Dubném nedaleko Českých Budějovic. Budova má dvě nadzemní. Garáž pro jeden osobní automobil je součástí rodinného domu. Objekt je navržen ze systému VELOX. Objekt je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou. Výkresová dokumentace potřebná pro realizaci nového rodinného domu je zpracována včetně pěti konstrukčních detailů. Výkresová část byla zpracována v počítačovém programu Archicad.

The aim of my bachelor thesis is a design of single-family house. The new building is designed to be a permanent residence for a family of four. The object is on almost flat terrain on the selected piece of land in a village Dubne close by a city of Czech Budweis. The house has two above ground. A garage for one car is part of the house. The object is designed in a technology of VELOX system. The house is roofed with warm flat roof. The project documentation which is needed for a realization of a new detached house in worked up with five structural details including. Drawing part processed in a computer program Archicad.
Low-energy house in Dubné
Keywords: Rodinný dům; novostavba; nadzemní podlaží; terasa; ztracené bednění; Velox; nízkoenergetický; Family house; new building; above ground floor; permanent formwork; terrace; Velox; low-energy