Analýza návštěvnosti škol města Olomouc pomocí časových řad - Zbranková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Obsahem této práce je analyzovat demografický vývoj a provést analýzu základních a středních školských zařízení v městě Olomouc. Hlavním cílem je stanovení prognózy počtu žáků, kteří se zapíší do základních škol v závislosti na počtu narozených dětí. Prognóza počtu dětí bude porovnána se současnou kapacitou školských zařízení. V práci jsou použity časové řady.

The content of this work is to analyze demographic trends and do the analysis of primary and secondary school facilities in the city of Olomouc. The main objective is to make a prognosis of number of children to be enrolled at primary schools and hight schools depending on number of the born children. Predictions of the number of children will be compared with the current capacity of school facilities. Time series application are used in this thesis.
Analysis of School Attendance in Town Olomouc Using Time Series
Keywords: Demografie; statistické ukazatele; časové řady; základní školy; střední školy; Demographic; statistic indicators; time series; primary school; high school