Využití GIS pro návrh modrozelené infrastruktury - Indrová, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá popisem modrozelené infrastruktury a jejími prvky. Je uvedena řada povedených příkladů z praxe, z České republiky ale i ze zahraničí. Následuje seznámení s programem GIS, kde jsou popsány základní nástroje a analýzy, spolu s možným využitím. Poslední část této práce se zabývá vybranou lokalitou. Na závěr byly pro tuto lokalitu vytvořeny kartografické výstupy popisující stávající a plánovanou MZI.

This thesis deals with the description of blue-green infrastructure and its elements. A number of good examples from Czech Republic and abroad are presented. It is followed by an introduction to the GIS software, where are described the basic tools and analyses, together with possible applications. The last part of this work deals with a selected location. In conclusion, for this location were created cartographic outputs describing the existing and planned MZI.
The use of GIS for the design of blue-green infrastructure
Keywords: modro-zelená infrastruktura; MZI; hospodaření s dešťovou vodou; GIS; blue-green infrastructure; MZI; rainwater management; GIS