Automatizované testování čipových karet - Yadlouski, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá automatizovaným testováním podpory Smart Karet v RHEL. Problém manuálního testování je vyřešen vytvořením nové testovací knihovny. Tato knihovna je zodpovědná za konfiguraci testovacího prostředí a poskytuje testerovi rozhraní pro automatizovanou manipulaci s tímto prostředím. Jako výsledek jsme vytvořili univerzální knihovnu pro testování podpory smart karet. Primárním cílem je implementace samotné knihovny, pak následující převod existujících manuálních testů do kódu za pomoci teto knihovny a zprovozněni těchto testů ve vnitřní pipelině Red Hat.

This bachelor thesis deals with automated testing of smart cards in Red Hat Enterprise Linux. The problem of manual testing is solved by creating a new testing library. This library is responsible for configuring the test environment and providing a way for the tester to interact with that environment in an automated way. As a result, we created a new universal library for testing the support of smart cards. The primary goal is to implement the testing library by itself, after that to transfer manual test into the code using created library and run those automated tests in Red Hat internal pipelines.
Automated Testing of Smart Cards
Keywords: Smart karty; RHEL; automatizace; virtualizace; testování hardweru; testovácí knihovna; removinator; virt_cacard; Smart cards; RHEL; automation; virtualization; hardware testing; testing library; removinator; virt_cacard