Implementace Grand Central Dispatch v C++ - Šalgovič, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Grand Central Dispatch je systém, ktorý aplikáciám umožňuje optimálne využitie viacjadrových zariadení od firmy Apple. Tento systém je veľkou časťou podporovaný operačným systémom Apple platforiem. Cieľom tejto bakalárskej práce bolo analyzovať systém a následne navrhnúť a implementovať obdobu v podobe knižnice v jazyku C++. Táto knižnica poskytuje rozhranie a funkcionalitu podobnú existujúcemu systému.

Grand Central Dispatch is a system which allows applications to optimally use multi-core Apple devices. This system is for the most part supported by operating systems of Apple platforms. The goal of this bachelor's thesis was to analyze the system and subsequently design and implement a library in C++. This library provides interface and functionality similar to the existing system.
Grand Central Dispatch Implementation for C++
Keywords: vlákno; viacvláknové programovanie; Grand Central Dispatch; C++; Apple; pthreads; POSIX; thread; multithreading; Grand Central Dispatch; C++; Apple; pthreads; POSIX