Teplovzdušné vytápění - Bečica, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
V úvodu práce jsou popsány základní informace o teplovzdušném vytápění a také všeobecné podmínky a doporučení pro použití tohoto druhu vytápění. Další kapitola se zabývá souhrnem výhod a nevýhod teplovzdušného vytápění. Následující kapitoly se věnují samotným prvkům celkového systému. Dále je poukázáno na rozdíl mezi sálavým a konvekčním přenosem tepla. Ke konci je nastíněn celkový přehled používaných systémů teplovzdušného vytápění. Závěrem je celkové zhodnocení perspektivy teplovzdušného vytápění z hlediska autora.

The introduction describes the basic information about warm air heating and general recommendations for using this type of heating. The next chapter contents a summary of the advantages and disadvantages of warm air heating. The following chapters deal with the main elements of the whole system. There is also pointed out the difference between radiant and convective heat transfer. At the end of this thesis there is shown an overview of warm air heating systems used for last years. Last part tells about prospects of warm air heating according author’s opinion.
Warm Air Heating
Keywords: Teplovzdušné vytápění; sálavé teplo; konvekční teplo; teplovzdušné jednotky; vzduchovody; výustky; teplo.; Warm air heating; radiant heat; convection heat; warm air units; air ducts; shafts; heat.