Zařízení pro centrování pneumatik nákladních automobilů pro odběr robotem - Mlejnek, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství)
Tato diplomové práce se zabývá návrhem a konstrukční řešení zařízení pro centrování nákladních pneumatik. Další částí této práce je i návrh upínací hlavy pro zachycení pneumatik průmyslovým robotem a následným umístěním na paletu. Konstrukční řešení bude vypracováno s přístupem a bez přístupu obsluhy. Všechny konstrukční varianty budou zkontrolovány pomocí rizikové analýzy a analýzy možného výskytu a vlivu vad.

This thesis deals with the design and solving construction of devices for centering cargo tires. Another part of this work is a concept of the clamping head for fixation of tires by industrial robot and its following placement on a palette. Construction solution will be drawn up with access and without access of human operator. All structural variations will be reviewed by risk analysis and analysis of possible incidence and influence of defects.
Centering device for truck tire for robot handling
Keywords: Kladičkový dopravník; upínací hlava; všesměrová kladička; riziková analýza; analýza možného výskytu a vlivu vad; pevnostní výpočet.; Roller conveyor; clamping head; omni wheel; risk analysis; failure mode and effects analysis; strength calculation.