Návrh železobetonového objektu s ohledem na požadavky požární odolnosti - Pivodová, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou vnitřních sil železobetonové monolitické konstrukce 4. PP administrativní budovy. Analýza zohledňuje interakci objektu s podložím a při návrhu konstrukčních částí objektu jsou zohledněny různé požadavky na požární odolnost konstrukce. K analýze pomocí metody konečných prvků byl použit program Dlubal RFEM 5.17 a ověření funkčnosti modelu bylo provedeno pomocí metody součtových momentů. Práce se zabývá návrhem a posouzením lokálně podepřené stropní desky, sloupu, vnitřní a obvodové stěny.

The diploma thesis deals with an analysis of internal forces of B4 reinforced construction of an office building. Analysis takes into account interaction with subsoil and when designing structural parts of the building, different requirements for fire resistance of a structure are taken into account. A Dlubal RFEM 5.17 program was used for finite element analysis, and model functionality verification was performer by using a summation of moments method. The thesis deals with the design and assessment of a point-supported slab, column, inner and external walls.
Design of reinforced concrete structure with respect to fire resistance requirements
Keywords: Lokálně podepřená deska; sloup; stěna; železobeton; metoda součtových momentů; metoda konečných prvků; vnitřní síly; ohyb; smyk; průhyb; mimořádné zatížení; požární odolnost; metoda izotermy 500 °C; sedání; Point-supported slab; column; wall; reinforced concrete; the summation of moments method; Finite Element Method; internal forces; bending; shear; deflection; extremely load; fire resistance; method of the 500 °C isotherm; settlement