Přehled nových trendů v konstrukci krátkých palných zbraní. - Fišer, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cílem bakalářské práce je vytvoření přehledu konstrukčních provedení krátkých palných zbraní a to pistolí a revolverů. První kapitola bakalářské práce obsahuje rozbor hlavních a ostatních částí, ze kterých jsou pistole a revolvery složeny. V následující kapitole je historický vývoj s rozdělením dle základních konstrukčních provedení a s popisem několika provedení pistolí a revolverů. Poslední kapitola hodnotí současný a budoucí trend vývoje v konstrukcích krátkých palných zbraní.

The objective of bachelor´s work is survey type of construction short arms namely pistol and revolvers. The first chapter bachelor´s work includes analysis of the main and others parts, this patrs are located pistols and revolvers. In the following chapter is historical evolution with dividing according to primary objective type of construction and description of several fulfilment revolver and revolvers. The last chapter evaluate contemporary and future tendency of development in constructions short arms.
Overview of new trends in the construction of short arms.
Keywords: Konstrukce; pistole; revolver; vývoj zbraní; Construction; pistol; revolver; development short arms