Posouzeni spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb - Kartali, Csaba (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
V teoretické části této diplomové práce jsou uvedeny všechny nezbytné předpoklady, které jsou nutné k provedení úplného a komplexního posouzení spolehlivosti daného procesu. Za tímto účelem poskytuje obecný přehled spolehlivosti, matematických a statistických pokynů společně s podrobnějším obrazem popisu procesu kvantifikovatelnými ukazateli. Dále poskytuje přehled dvou důležitých analytických nástrojů, jako jsou FTA a FMEA, doplněný základním principem a shrnutím nástrojů metodiky Six Sigma. Praktická část diplomové práce se zabývá podrobným popisem, kvantifikací a cíli procesu výroby a testování bezpečnostních průmyslových přileb, aby bylo možné provést vhodné posouzení spolehlivosti pomocí potřebné sady nástrojů a metod za účelem identifikovat poruchy a jejich příčiny v procesu pomocí vhodných prostředků, jako jsou změny a nápravné opatření.

The theoretical part of this master thesis lists all the necessary prerequisites which are needed in order to carry out a full and comprehensive reliability assessment of any given process. To do so it provides an overview of reliability in general, mathematical and statistical guidance together with a more detailed picture of the application and description of the process by quantifiable indicators. Furthermore it gives an overview of two important analysis tools, such as FTA and FMEA, accompanied by the basic principle and summary of the Six Sigma methodology and tools. The practical part of the thesis deals with the detailed description, quantification and goals of the process of safety helmet manufacturing and testing in order to be able to carry out a suitable assessment of the reliability by using the necessary set of tools and methods in order to identify the failures and their causes in the process by addressing them with suitable means of changes and corrective actions.
Reliability assessment of the Safety Helmets Manufacturing Process
Keywords: Posouzení spolehlivosti; metody analýzy spolehlivosti; bezpečnostní přilba; analýza způsobů a důsledků poruch; Paretova analýza; výkonnost procesu; kontrolní plán.; Reliability assessment; reliability analysis methods; safety helmet; failure mode and effects analysis; Pareto analysis; process efficiency; control plan.