Výrobní logistika - Olej, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Predkladaná práca sa zaoberá problematikou výroby a výrobnej logistiky nízkonapäťových rozvádzačov konštruovaných firmou ProCS, s.r.o.. Ciežom práce je vypracovať a vyhodnotiť návrh pre racionalizáciu výrobného a montážneho procesu. Navrhované racionalizačné opatrenie vychádza zo zoznámenia sa s technologickým postupom výroby rozvádzačov. Oboznámenie sa s výrobou a montážou marshallingových a systémových rozvádzačov umožnilo nájsť možnosť racionalizácie výroby prostredníctvom zautomatizovania zvolených montážnych činností. Zautomatizovanie procesu stripovania a krimpovania je možné prostredníctvom vhodného krimpovacieho automatu. Situácia pred a po racionalizácii je následne ekonomicky vyhodnotená, ako hodnotiaca metóda je použitá analýza bodu zvratu. Uvedeným racionalizačným opatrením je možné dosiahnuť zlepšenie flexibility výroby, zníženie priebežnej doby a úsporu výrobných nákladov.

This master’s thesis deals with manufacturing and logistic issues of low voltage cabinets produced by ProCS, s.r.o. company. The aim is to design and evaluate manufacturing and assembling process rationalization proposal. The proposal is based on familiarization with technological process of cabinet's manufacturing. Becoming familiar with manufacturing and assembling process of marshalling and system cabinets made it possible to find an opportunity of rationalization through automation of selected assembling processes. Automation of striping and crimping process is possible through suitable crimping machine. Situation before and after rationalization is economically interpreted and evaluated using break even point analysis. Through mentioned rationalization arrangement it is possible to improve manufacturing flexibility, reduce lead times and cut down manufacturing costs.
Production logistics
Keywords: výroba; montáž; logistika; rozvádzač; racionalizácia; krimpovanie; automatizácia; bod zvratu; manufacturing; assembling; logistic; cabinet; rationalization; crimping; automation; break even point