Návrh konstrukce křídla a podvozku kluzáku TST 14 MC - Štěpánek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Modifikace kluzáku TST-14 MC, výpočet V-n obálky zatížení, rozložení vztlaku po křídle, výpočet případů zatížení křídla, pevnostní kontrola vybraných konstrukčních uzlů, návrh mechanismu zatahování podvozku, stanovení zatížení podvozku dle ULKM, pevnostní kontrola podvozku

Modification of TST-14 MC glider, calculation of flight envelope, distribution of lift on the wing, calculation of loading cases of the wing, strength check of choosen construction nodes, design of the landing gear retraction mechanism, setting up loading of landing gear according to ULKM, strength check of landing gear
Design of Wing and Landing gear for TST 14 MC Glider
Keywords: ultralehký kluzák; kompozity; zatížení; pevnost; křídlo; zatahovací podvozek; ultralight glider; composites; loading; strength; wing; retractable landing gear