Digitální kyvadlový inklinometr - Famfulík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Cílem bakalářské práce je analýza provozních a technických požadavků umělého horizontu, jako digitálního palubního přístroje. Na základě analýzy byl proveden návrh funkčního vzorku měřícího přístroje. Přístroj umožňuje komunikovat s PC přes USB. Měřicí senzor – akcelerometr/inklinometr je vyroben technologií MEMS.

The aim of the bachelor’s project is an analysis of functional and technical requirements as digital deck device. The construction and the functional sample of measuring device was realized on the basis of analysis. The device can communicate with PC via USB. The measure sensor is manufactured with the use of MEMS technology.
Digital pendulous inclinometer
Keywords: Letectví; navigační přístroje; umělý horizont; Aviation; navigation apparatus; gyro-horizon