Návrh podpory prodeje elektronického obchodu - Liebscher, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práce přináší návrh dílčích řešení z oblasti internetového marketingu pro obchod s elektronickými cigaretami. Zaměřuje se především na oblast podpory prodeje a direct marketingu, tedy nástrojů, které se používají pro zvýšení obratu e-shopu, zpřehlednění nabídky produktů a příslušenství, zlepšení komunikace a přístupu k zákazníkům. Na základě analýzy společnosti, požadavků a možností, které přináší dnešní internetový marketing, jsou navrhnuty dílčí nástroje cross-sellingu, up-sellingu a věrnostního systému. Z oblasti přímého marketingu je to vypracování návrhu pro e-mail marketing a online chat.

The content of this master’s thesis is the proposal of partial solutions from the internet marketing tools for electronic cigarettes ecommerce. The thesis is focused on the field of sales promotion and direct marketing, which contain tools for increase size of sales, better linking of products and accessories, better communication and customer access. These thesis is based on the analysis of company, requirements and options, which are appearing with modern internet marketing tools. The main component of the thesis is proposal of partial tools of cross-selling, up-selling and loyalty system. For direct marketing it is a proposal of e-mail marketing and online chat.
Proposal of Sales Promotion for E-shop
Keywords: Elektronický obchod; B2C; e-shop; e-komerce; internetový marketing; podpora prodeje; direct marketing.; Electronic business; B2C; e-shop; e-commerce; internet marketing; sales promotion; direct marketing.