Pokročilé metody optimalizace kompilátorech - Martiško, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá optimalizací zdrojového kódu při jeho překladu. Práce představuje některé v současnosti používané metody. Mimo to jsou zde zavedeny i metody nové, vycházející z vlastností booleovy algebry. Práce se pak také zabývá implementaci těchto metod.

This thesis deals with optimization of source code during its compilation. The paper introduces some of the existing methods. The paper also introduces some new methods, that are based on properties of boolean algebra. Implementation of some of these methods is also described.
Advanced Methods of Optimization in Compilers
Keywords: Kompilátory; optimalizace; logické výrazy; Compilers; optimization; logical expressions