Návrh podnikového finančního plánu - Mejdr, Matouš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh finančního podnikového plánu pro společnost UO TEX, s.r.o.První část této práce zpracovává teoretická východiska nutná pro vytvoření finančního plánu. Práce pokračuje představením společnosti a její finanční a strategickou analýzou. V závěrečné části práce je navržen finanční plán na období 2019–2022, a to konkrétně ve dvou variantách – optimistické a pesimistické včetně jejich zhodnocení.

This thesis is focused on the proposal of financial business plan for the company UO TEX. The first part of this work deals with the theoretical background necessary for making a financial plan. Then, the work brings the introduction of the company and its financial and strategic analyses. The final part of the thesis proposes a financial plan for the period 2019 - 2022, namely in two versions - optimistic and pessimistic ones, including their evaluation.
A Draft of a Corporate Financial Plan
Keywords: finanční plánování; finanční plán; finanční analýza; strategická analýza; hodnocení plánů; plánované výkazy; financial planning; financial plan; financial analysis; strategic analysis; plan evaluation; planned statements