Aplikace projektového managementu při návrhu systému na podporu inovací - Šavelová, Dominika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá využitím nástrojov projektového manažmentu pri návrhu systému na podporu inovácií v medzinárodnej spoločnosti. Cieľom je navrhnúť koncept odľahčenej verzie prístupnej všetkým zamestnancom, ktorá umožní systematický zber, spracovanie a sledovanie zlepšovacích nápadov. Práca je rozdelená na tri hlavné časti. V teoretickej časti sú predstavené princípy a metódy projektového riadenia. Druhá časť popisuje aktuálny stav v nadnárodnej spoločnosti. A návrhová časť obsahuje spracovanie samotného návrhu systému, pričom využíva nástroje projektového riadenia ako logický rámec, WBS, RACI matica, Ganttov diagram a ďalšie. Výsledkom práce je komplexný návrh plánu systému, ktorý podporuje kultúru neustáleho zlepšovania a aktívnu participáciu zamestnancov na inováciách.

This bachelor thesis focuses on the use of project management tools in the design of a system to support innovation in a global company. The aim is to propose the concept of a light version accessible to all employees, which will allow the systematic collection, processing and tracking of improvement ideas. The thesis is divided into three main parts. The theoretical part introduces the principles and methods of project management. The second part describes the current situation in a multinational company. And the final part contains the processing of the actual system design, using project management tools such as logical framework, WBS, RACI matrix, Gantt chart and others. The result of the work is a complex system design plan that promotes a culture of continuous improvement and active employee participation in innovation.
Application of Project Management in Designing a System to Support Innovation
Keywords: projektový manažment; projekt; Lean & Continuous Improvement; platforma; nástroj; project management; project; Lean & Continuous Improvement; platform; tool